Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto dünyasının dallanıp budaklanan pek çok alanı ve kavramı mevcut. Bu dallar arasında yer alan ve en önemli kavramlardan biri olan Stop-loss kelimesi ise, sektörün önde gelen teknik terimlerinden biri. Dilimize “zararı durdurma” olarak çevrilen bu terim, en genel söylemle koşullu bir emir olarak ifade edilebilmektedir. Özelikle uzun vadeli yatırımlarda kullanılan bu terim sanılanın aksine göz ardı edilmemesi gereken ve dikkatli yaklaşılması gereken bir konudur. Piyasa hareketliliğinden olabildiğinde az etkilenmek, kaybınızı en aza indirmek ve en önemlisi doğru yatırım yapabilmek için bu terimi en doğru şekilde uygulamanız gerekiyor. Peki, nasıl uygulayacaksınız?

Uyarı emri vererek zararınızı minimum seviyede tutabilirsiniz.  

Kripto varlık işlemleri gerçekleştirirken zararınızı minimum seviyede tutabilir, hatta ve hatta işlemlerinizi en karlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Stop-loss işlem emri ile uzun vadede gerçekleştireceğiniz yatırımlarda zararı durdurmanız mümkün. Uzun vadeli yatırım yapılmış herhangi bir birime belirli bir fiyata ulaşmadan önce uyarı emri verilmiş olma durumu Stop-loss işlemi olarak ifade edilmektedir. Bu işlem sistemi uzun vadede yatırımları koruma kalkanı olarak da açıklanabilir. En genel ifadeyle, Stop-loss işlemi gerçekleştirmek demek kripto varlık fiyatının önceden belirlenen düzeye ulaştığında satılmak üzere ayarlanması ve aracıya önceden iletilmesi şeklinde açıklanabilir. Yatırım kaybınızı sınırlandırmak ve minimum seviyede tutmak için siz de bu işlem sistemini kullanabilirsiniz.

Stop-loss için belirli koşullar belirlemeniz gerekiyor!

Kripto varlık piyasasında yatırım kaybınızı önlemek için gerçekleştirebileceğiniz Stop-loss işlem için belirli koşullar belirlemeniz gerekiyor. Bu işlem sistemi yatırım kaybınızı önlerken, aynı zamanda piyasayı takip edemediğiniz durumlarda sizin yerinize emrinizi gerçekleştirmektedir. Kullanıcıların belirlediği koşullar çerçevesinde ilerleyen bu sistemi kendi istekleriniz doğrultusunda şekillendirebilirsiniz. Bu vesileyle piyasa dalgalanmalarından daha az etkilenebilir, yatırımlarınızı en doğru şekilde koruyabilirsiniz.

Sahibi olduğunuz coinleri, Stop-loss işlem emri ile zarara uğratmadan koruyabilirsiniz. Kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen Stop-loss işleminin mantığını anlamak ise çok basit! Örnek vermek gerekirse, sahibi olduğunuz X coin’in fiyatında yükselme gördüğünüzde aksi bir durumla karşılaşmamak için belirli bir oran belirleyebilir ve o orana ulaştığında durdurabilirsiniz. Bu şekilde herhangi bir düşüşten etkilenmeden kârınızı koruyabilirsiniz. Aynı şekilde X coin’inizin düşüş döneminden etkilenmesini istemiyorsanız, belirli bir fiyat aralığı belirleyerek zararı durdur emri verebilirsiniz. Bu emir sayesinde belirlediğiniz oranın altındaki düşüşlerden etkilenmeyebilir, yatırımınızı koruyabilirsiniz.

Sayısal verilerle bu işlem modelini örneklemek gerekirse;

  • 500 dolardan aldığınız X coine, 550 kâr stop emri verebilirsiniz. Bu emir sayesinde sahip olduğunuz kripto varlık 550 seviyesinde kalır ve herhangi bir piyasa hareketliliğinden etkilenmez.
  • 500 dolardan aldığınız X coine, 480 zarar stop emri verebilirsiniz. Bu emir sayesinde sahip olduğunuz kripto varlık 480 seviyesinde durur ve herhangi bir piyasa hareketliliğinden etkilenmez.

YUKARIDA VERİLEN SAYISAL VERİLER TAMAMEN ÖRNEKTİR!

Kripto varlık piyasasında emin adımlarla ilerlerken, bir diğer yandan da yatırımlarınızı korumak için Stop-loss işlem emirlerini uygulayabilirsiniz. Güvenlik önlemi olarak görebileceğini bu işlem sistemini, yatırımlarınızı yönetme konusunda dikkate almanızda fayda olacaktır.

Tüm bu bilgilerin ışığında geleceğin dünyasına Tomya ile yakından bakabilir, şimdiden dijitalleşen gelecekte yerinizi alabilirsiniz.